RSS

Sopraan Elizabeth Connell (65) overleden

Volgende afbeelding 0/0

Sopraan Elizabeth Connell (65) overleden

Gepubliceerd: 21 feb 2012 11:09 Laatste update: 21 feb 2012 11:09 binnenland

(Novum/AP) - LONDEN - Operazangeres Elizabeth Connell is zaterdag in Londen overleden aan kanker. Dat heeft haar artiestenmanagement Helmut Fischer Artists International maandag bekendgemaakt. Connell is 65 jaar oud geworden.

De in Zuid-Afrika geboren sopraan werd geprezen om haar rollen in de stukken van Wagner, Strauss en Beethoven. Ze werd geboren in Port Elizabeth en verhuisde in 1970 naar Londen. Twee jaar later beleefde ze haar operadebuut op het Wexford Festival Opera in Ierland.

Connell was lange tijd verbonden aan de English National Opera en Opera Australia en trad op op het Bayreuth Festival, met La Scala in Milaan en de Metropolitan Opera in New York.

Hoewel Connell vooral bekend is van haar grote rollen, ging een van haar optredens in New York de boeken in als het meest dramatische. Toen ze in januari 1988 Lady Macbeth zong in Verdi's opera, sprong een toeschouwer in de pauze van een balkon en overleed. Daarop werd een live radio-uitzending van het optreden afgebroken.

Connells laatste optreden was in november. Ze eindigde haar optreden met een lied van Ernest Charles dat begint met de verslijn 'wanneer ik mijn liedjes voor je heb gezongen, zal ik niet langer zingen'.

[CopyRight 2012, Novum/AP]