RSS

Brandweer flink in touw in regio Groningen

Volgende afbeelding 0/0

Brandweer flink in touw in regio Groningen

Gepubliceerd: 20 mrt 2012 14:38 Laatste update: 20 mrt 2012 14:38 binnenland

(Novum) - De brandweer in de regio Groningen is maandag en dinsdag meerdere keren in actie gekomen. In Veendam moest dinsdagochtend worden opgetreden bij een uitslaande woningbrand. De benedenverdieping van de hoekwoning aan de Havenstraat brandde volledig uit.

Bij aankomst rond 06.15 uur troffen hulpverleners de bewoner zwaargewond voor zijn huis aan. De man is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een gasexplosie. Mogelijk was het slachtoffer zelf verantwoordelijk voor de explosie, meldt een woordvoerder van de politie.

In Alteveer ging maandag rond 16.30 uur een schuur van een agrarisch bedrijf in vlammen op. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen schuren. Ook werden enkele gasflessen uit de brandende schuur aan de Alteveersterweg veiliggesteld.

Een brandweerman in Hoogezand-Sappemeer ontdekte maandagavond rond 21.15 uur dat er rook kwam uit een loods van de gemeentewerken aan de Van Neckstraat. Het gebouw ligt naast de brandweerkazerne, waardoor snel kon worden opgetreden.

De brandschade bleef beperkt tot een deel waar reinigingsvoertuigen gestald stonden. Het vuur is waarschijnlijk ontstaan in een kleine tractor. Enkele naastgelegen ruimtes liepen rook- en waterschade op.

In Kropswolde ging in de nacht van maandag op dinsdag een boerderij in vlammen op. De bewoner was op vakantie.

[CopyRight 2012, Novum]