RSS

Wouter Bos columnist van de Volkskrant

Volgende afbeelding 0/0

Wouter Bos columnist van de Volkskrant

Gepubliceerd: 19 apr 2012 12:01 Laatste update: 19 apr 2012 12:01 binnenland

(Novum) - Wouter Bos gaat eens in de twee weken schrijven voor de Volkskrant. Zijn eerste column werd donderdag gepubliceerd in het dagblad. De oud-minister van Financiën treedt met de stap onder anderen in de voetsporen van PvdA-collega Ronald Plasterk.

De 48-jarige oud-partijleider wil in zijn columns ingaan op de relatie tussen politiek en media, actuele Haagse kwesties en internationale politieke ontwikkelingen. Maar Bos koos er ook voor columnist te worden op advies van zijn therapeut, schrijft hij. "Om af te kicken van het actieve politieke leven."

Bos was van 2007 tot 2010 minister van Financiën. Zijn handelen tijdens de financiële crisis in 2008 en 2009 kwamen hem onlangs op kritiek te staan. De parlementaire enquêtecommissie-De Wit concludeerde onder meer dat bij de redding van ABN AMRO/Fortis en steun aan ING fouten werden gemaakt.

Marcel van Dam, ooit een prominent PvdA-lid die al lang een wekelijkse colums schrijft in de Volkskrant, moet ruimte inleveren voor Bos. "Dat ik die frequentie met vijftig procent mag terugbrengen, gaf voor mij de doorslag", besluit Bos zijn eerste column.

[CopyRight 2012, Novum]

Zie ook dossier Wouter Bos.