RSS

Vier doden door noodweer in Japan

Volgende afbeelding 0/0

Vier doden door noodweer in Japan

Gepubliceerd: 4 apr 2012 16:39 Laatste update:  4 apr 2012 16:39 Buitenland

(Novum/AP) - TOKYO - De krachtige voorjaarsstorm die dinsdag het grootste eiland van Japan, Honshu, trof heeft aan vier mensen het leven gekost. Dat hebben de Japanse autoriteiten woensdag gemeld. Eerder werd nog over twee doden gesproken.

De storm heeft het gebied woensdag verlaten, maar de Japanse meteorologische dienst waarschuwde dat het noorden van Japan ook woensdag nog last blijft houden van harde winden. Dinsdag werden windsnelheden van meer dan 144 kilometer per uur gemeten.

Twee mensen kwamen om toen pakhuizen in het noordelijke Toyama en het zuidelijke Kagawa instortten. In Iwate viel een oude man van een dak en in Miyagi werd een vrouw verpletterd door een omgewaaide boom. Honderden mensen raakten gewond.

Twee kerncentrales in het noorden werden dinsdag getroffen door een stroomstoring, waardoor de koeling van gebruikte brandstofstaven tijdelijk uitviel. De onderbreking was na dertig minuten verholpen en had geen nadelige gevolgen voor de veiligheid, aldus de beheerder van de centrale.

Meer dan vijfhonderd binnenlandse vluchten in en rondom Tokyo vielen dinsdag uit. Ook het treinverkeer werd lamgelegd. De treinen reden woensdag weer, maar zo'n zeventig vluchten werden afgelast.

[CopyRight 2012, Novum/AP]