RSS

FNV nagelt uitbater Betuwelijn aan schandpaal

Volgende afbeelding 0/0

FNV nagelt uitbater Betuwelijn aan schandpaal

Gepubliceerd: 13 mrt 2012 16:59 Laatste update: 13 mrt 2012 16:59 Economie

(Novum) - De uitbater van de Betuwelijn Keyrail neemt het niet zo nauw met de veiligheid op het spoor. Dat stelt vakbond FNV Spoor in een brandbrief aan minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD). Het personeel dat werkzaam is bij rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht is ongerust.

Schultz wil de concessie voor de Betuweroute en het goederenvervoer voor heel Nederland vanaf september volgend jaar aan Keyrail gunnen. FNV Spoor vindt dat geen goed plan. Volgens de vakbond bestaan bij het spoorpersoneel veel bezwaren tegen Keyrail. Het bedrijf zou onvoldoende personeel in dienst hebben, geen goede werkgever zijn en cijfers over de veiligheid manipuleren.

FNV Spoor verzoekt Schultz om de concessie voor de komende tien jaar niet aan Keyrail te gunnen maar aan Prorail. "Zo wordt er dan voor gezorgd dat veiligheid op het spoor gegarandeerd blijft aangezien Prorail de middelen, de mensen en de professionaliteit heeft om alles in goede banen te leiden", meldt de vakbond.

[CopyRight 2012, Novum]