RSS

Grave wil bouw schepen van 135 meter gedogen

Volgende afbeelding 0/0

Grave wil bouw schepen van 135 meter gedogen

Gepubliceerd: 13 apr 2012 16:33 Laatste update: 13 apr 2012 16:33 Economie

(Novum) - Het gemeentebestuur van Grave is bereid om de bouw van twee cruiseschepen van 135 meter voor twee jaar te gedogen. Dat blijkt uit een notitie van het gemeentebestuur. Hierdoor blijven de zestig arbeidsplaatsen bij de werf behouden.

Volgens het bestemmingsplan is nu niet meer dan 110 meter toegestaan. Het college wilde hier aanvankelijk aan vasthouden. Maar hierdoor zou de werf waarschijnlijk failliet gaan.

Vrijdagavond buigt de gemeenteraad zich over de notitie, waarmee het college uitvoering geeft aan een eerdere motie vanuit de raad. Voorwaarde is wel dat de twee jaar worden gebruikt om een oplossing te vinden voor het probleem dat uitbreiding van de werf op de huidige plaats niet mogelijk is.

Een verhuizing zal onvermijdelijk zijn, zegt gemeenteraadslid en voormalig verantwoordelijk wethouder Hans Bos van de VVD. "Hierbij moet ook de ondernemer zijn verantwoordelijkheid nemen", vindt Bos. Er wordt al jaren gesproken over de uitbreiding en verhuizing van de werf vanwege de vraag naar steeds grotere schepen. Hiervoor is echter te weinig geld beschikbaar. "Het kan niet zo zijn dat de samenleving voor deze verhuizing moet betalen."

[CopyRight 2012, Novum]