RSS

Japan steekt zestig miljard dollar in IMF

Volgende afbeelding 0/0

Japan steekt zestig miljard dollar in IMF

Gepubliceerd: 17 apr 2012 12:01 Laatste update: 17 apr 2012 12:01 Economie

(Novum/Dow Jones) - De Japanse regering heeft dinsdag een bijdrage van zestig miljard dollar (45,6 miljard euro) aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beloofd. Dat moet het geld gebruiken om de Europese schuldencrisis in te dammen, zei de Japanse minister van financiën Jun Azumi dinsdag.

Het IMF heeft een speciaal fonds in het leven geroepen, dat speciaal moet dienen om Europese landen die onder vuur liggen van de financiële markten te ondersteunen. Het fonds zou oorspronkelijk vijfhonderd miljard dollar moeten omvatten. Nu zou het IMF volgens insiders een bedrag van vierhonderd miljoen echter voldoende achten.

Japan is het eerste land van buiten de Europese Unie dat zijn bijdrage bekend heeft gemaakt. Tijdens de vergaderingen van de G20 en het IMF in Washington deze week zal Japan zijn bijdrage formeel aankondigen, stelde Azumi. Hij voegde daaraan toe dat Japan het van belang vond 'om onze houding publiekelijk te maken als we willen helpen spoedig een akkoord te smeden'.

Azumi stelde daarnaast dat Japan zal helpen, hoewel Europa volgens hem nog onvoldoende heeft gedaan om de financiële crisis op het continent aan te pakken.

[CopyRight 2012, Novum/Dow Jones]